Liiketoiminnan Kehittäjä F.E.C-koulutus

TargetPartners+

Liiketoiminnan Kehittäjä F.E.C-koulutus sopii Sinulle, joka olet jo hankkinut kokemusta liike-elämässä ja tähtäät nyt monipuolisiin kehittämisen tehtäviin. Kesällä 2021 edellisen kerran käynnistyneessä koulutuksessa joukko yrityksiä valitsi itselleen sopivan henkilön mukaan kehittämisen tehtäviinsä.

Koulutuksen lähiosuudessa saat päivityksen ja uutta osaamista mm. palvelumuotoilusta, ketteristä kehittämisen menetelmistä, prosessien kuvaamisesta ja visualisoinnista sekä digityökalujen hyödyntämisestä mm. myynnissä ja markkinoinnissa. Koulutuksen aikana toimit sopivassa yrityksessä tavoitteenasi työsopimus koulutuksen päätyttyä.

Tämä työvoimakoulutus toteutetaan yhteistyössä Uudenmaan ELY-keskuksen ja työhallinnon kanssa. Target Partnersin asiantuntijoilla on 25 vuoden kokemus yritysten tarpeisiin suunniteltujen työllistymistä edistävien palvelujen suunnittelusta ja toteutuksesta.

HYÖDYT TYÖNHAKIJALLE

+Esittelemme Sinut yrityksille, joiden tarpeisiin ja tehtäviin olet alustavasti potentiaalinen tuleva työntekijä. Arvioit itse sinusta kiinnostuvan yrityksen tehtäviä ja tavoitteita omien uratavoitteittesi näkökulmasta. Mikäli päätät aloittaa yhteistyön sinusta kiinnostuneen yrityksen kanssa, olet mukana koulutuksessa. Voit myös itse olla aktiivinen sopivan yrityskumppanin löytämiseksi – saat meiltä tukea toimiisi.
+Mikäli Sinulle löytyy sopiva yrityskumppani, aloitat koulutuksen ja saat 26 päivää asiantuntijakoulutusta sisältäen tukea ja sparrausta tehtäviisi yrityksessä.
+Toimit samalla yrityksessäsi koulutusten ohella soveltaen aikaisempaa kokemustasi ja koulutuksen kautta saamaasi uutta osaamista.

+Tavoitteenasi on työsopimus – saat osaamistasi kehittävää koulutusta ja käytännön kokemusta

LIIKETOIMINNAN KEHITTÄJÄ -KOULUTUSKOKONAISUUS

Lähiosuus & itsenäinen opiskelu koostuu monipuolisesta kokonaisuudesta liiketoiminnan kehittämisen aiheita. Saat lisävalmiuksia ja uutta osaamista kehittämisen tehtäviä ajatellen. Kouluttajamme ovat liiketoiminnan, digityökalujen, palvelumuotoilun ja kehittämismenetelmien asiantuntijoita. Koulutuksen päämodulit ovat:

YRITYSTEN MUUTTUVA TOIMINTAYMPÄRISTÖ
Digitalisaation vaikutukset yrityksiin ja kuluttajiin, kasvavan kilpailun haasteet, kansainvälinen kilpailu digiympäristöissä, liiketoimintamallien murros ja uudet mahdollisuudet, yrityksen toiminnan analysointi, datan tehokas hyödyntäminen uusien palvelujen kehittämisessä.

Modulin avainsanoja: digitaalinen transformaatio, kilpailuasetelmat, datan kerääminen ja analysointi
PROSESSIEN KUVAAMINEN JA VISUALISOINTI
Yrityksen prosessien kuvaaminen ja menetelmät, prosessien kuvaamisen työkalut – infograafit ja visualisointityökalut, mallintaminen. Muut työkalut prosessien kehittämisessä.

Modulin avainsanoja: prosessit, visualisointi.
PALVELUMUOTOILU, LEAN SERVICE CREATION
Palvelumuotoilun kokonaisuus; käyttäjäkeskeinen suunnittelu ja suunnittelun menetelmät, strateginen kehittäminen – kehittämisroadmap, palvelukehitys digitaalisessa ympäristössä – yhteiskäyttö, kehitysportfolio, asiakas- ja ostopersoonat.
Modulin avainsanoja: palvelumuotoilu, käyttäjälähtöisyys, kehittämisroadmap, strateginen kehittäminen
KETTERÄ KEHITTÄMISEN MENETELMÄT
Ketterän kehittämisen ja palvelukehityksen kokonaisuus; lean service creation, growth hacking, ketterät menetelmät (Agile, Scrum), Ketterät menetelmät verkossa.
Modulin avainsanoja: ketterät menetelmä, Agile, Scrum, Growth Hacking.
DIGITYÖKALUJEN HYÖDYNTÄMINEN LIIKETOIMINNASSA
Digitaaliset työkalut tiimityöskentelyn, etätyön, sisäisen ja ulkoisen viestinnän tms. kehittämisessä. Markkinoinnin ja myynnin tehostamisen työkalut, verkkokaupat ja myynnin kehittäminen. Datan lähteet ja hyödyntäminen palvelujen kehittämisessä.
Modulin avainsanoja: digityökirja, etätyöskentelyn menetelmät, digityökalujen hyödyntäminen
KANSAINVÄLISTYMISHANKKEIDEN SUUNNITTELU
Kansainvälistymien osana yrityksen kasvustrategiaa; toteutuksen suunnittelu ja keinovalikoima, kohdemarkkinavalinta ja organisaation sisäisten valmiuksien tunnistaminen ja kehittäminen kansainvälistymistä ajatellen. Monikulttuuristen tiimien johtaminen.
Modulin avainsanoja: kansainvälistyminen, kohdemarkkinavalinta
KEHITTÄMISPROJEKTIT; SUUNNITTELU JA TOTEUTUS
Projektiosaaminen, kehitysprojektien suunnittelun menetelmät, projektijohtaminen, projektien kuvaamisen menetelmät.
Modulin avainsanoja: projektiosaaminen, kehitysprojektit
Tietotyöosaamisen kehittäminen
Sovelto EASY -tietotyön oppimispalvelu käytössäsi koko koulutuksen ajan, sisältää ohjevideoita, livekoulutussessioita sekä asiantuntijatukea.

Lähijaksot toteutetaan luento- ja koulutustilaisuuksina moderneissa koulutustiloissamme Lauttasaaressa.

Asiakaspalautetta aikaisemmista koulutuksistamme:

* Oikein hyvä ja kompakti kokonaisuus! Meillä on ollut yllättävän kiva porukka kasassa (tällä porukalla voisi hyvin pistää firman pystyyn, erilaista ja mielenkiintoista osaamista kullakin).

* Luennot oli tosi hyvin valmisteltuja ja sisällöltään selkeitä. Projekti-/palauteklinikka oli yksi koko koulutuksen parhaimmista anneista.

*Koulutus sujui hienosti – kaikki aiheet oli etukäteen tiedossa ja paljon lisämateriaalia oli tarjolla. Tykkäsin kaikista kouluttajista ja heillä kaikilla oli hyvä valmius vetää etäkoulutusta.

YRITYKSET MUKANA

Liiketoiminnan Kehittäjä F.E.C-koulutukseen osallistuu Uudenmaan alueen yrityksiä, jotka tarkastelevat hakijoita & tekevät valintoja omien kriteeriensä pohjalta.

Tässä esimerkkejä yrityksistä, joille kartoitamme sopivaa henkilöä koulutuksen hakijoista (suluissa odotuksia soveltuvan henkilön aikaisemmasta kokemuksesta – huom. osalla yrityksistä useita tehtäväsuuntia):

1. Teollisuuden IoT -palvelut (prosessiteollisuus, huoltotoiminta, asiakkuustoiminta)
2. Merenkulun teknologiaratkaisut (hankinta, huoltotoiminta, kansainvälinen toiminta, projektinhallinta)
3. Viihdeaplikaatiot (b-to-b ja b-to-c markkinointi, kansainvälinen toiminta)
4. Kansainvälinen monialayhtiö (hankinnat, kansainvälisyys)
5. Pilvipalvelut (b-to-b -asiakasprojektit)
6. Mainostuotantopalvelut (tuotantoprojektit)
7. Teknologiatuotteet (kansainvälinen toiminta, IT-projektit)
8. Markkinoinnin asiantuntijapalvelut (markkinointipalvelut, myyntitoiminta)
9. Rakennusalan ohjelmistopalvelut (kansainvälinen toiminta, rakennusalan tuntemus)
10. Tapahtumatuotantopalvelut (alan tuntemus, myyntitoiminta)
11. Diagnostiikkaratkaisut (markkinoinnin automaatio, datanhallinta, digikanavat )
12. Tapahtuma-alan ohjelmistoratkaisut (projekti- ja asiakkuusosaaminen)
13. Talotekniikkaratkaisut (LVIS-alan tuntemus)
14. Lemmikkialan tuotteet (markkinointi, myynti, IT-järjestelmät)
15. Kuluttajasovellus (Oulu/Helsinki), (markkinointi, kv-markkinointi, digikanavat)

Yllä lueteltujen yritysten lisäksi joukko muita yrityksiä on kiinnostunut koulutuksesta ja mahdollisia valitsemaan itselleen sopivan henkilön – tarpeita on laajasti eri alojen osaajille.

KENELLE KOULUTUS SOPII?

Tämä koulutus soveltuu TE-toimistoon työnhakijaksi ilmoittautuneelle työnhakijalle, jolla on esimerkiksi kaupallinen tai teknillinen korkeakoulututkinto (amk/kk) tai alempi tutkinto ja työn kautta pätevöityminen asiantuntija/päällikkötason tehtäviin.

Työkokemuksesi voi olla myynnin/markkinoinnnin, IT-palvelujen ja -ratkaisujen, kansainvälistymisen, kehittämisen ja konsultoinnin tai muun soveltuvan liike-elämän osa-alueen parista.

Lisätietoa saat soittamalla numeroon 010 299 7400.

HAKEMINEN, AIKATAULU & VALINNAT

Haku koulutukseen on käynnissä ja tapahtuu seuraavasti:

Täytä koulutushakemus TE-palveluille (osoite www.te-palvelut.fi , josta löydät tämän koulutuksen esittelysivun Haussa olevat työvoimakoulutukset -osiosta ja edelleen esittelysivun alareunassa oleva ’Hae tähän koulutukseen’ -painike) viimeistään 26.10.2021.

Voit myös jättää paperihakemuksen TE-toimistoon tai kuntakokeilun toimipisteeseen (koulutusnumero on 701788). Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman vahvaa tunnistautumista (esim. verkkopankkitunnukset), sinun pitää vahvistaa hakemuksesi henkilökohtaisesti TE-toimistossa tai kuntakokeilun toimipisteessä ennen hakuajan päättymistä.

Yllämainitun virallisen hakemuksen lisäksi sinun tulee lähettää CV/ansioluettelo ja saatekirje (tiivistys osaamisestasi & tavoitteistasi) Target Partnersille osoitteeseen: pasi.kinnunen@targetpartners.fi

Otamme hakijoihin yhteyttä sitä mukaa kun TE-toimisto käsittelee hakemuksia & käynnistämme esittelyt yrityskenttään.

Valinnat tapahtuvat yritysten toimesta – Target Partnersin asiakasyritykset tarkastelevat ja haastattelevat hakijoita koulutuksen alkuun mennessä. Yrityspaikan vahvistaneet hakijat voivat aloittaa koulutuksessa.

Hakuun hyväksytty hakija voi halutessaan itse kartoittaa itselleen sopivaa yrityskumppania. Autamme tässä tarpeesi mukaan – koulutusta ja käytännön tekemistä sisältävä kokonaisuus voi avata sinulle pääsyn kiinnostavaan yritykseen ja työpaikkaan.

Koulutuksessa voit aloittaa yrityskumppanin vahvistuttua 1.11.2021 alkaen tai viimeistään 13.12.2021. Koulutus sisältää lomajakson 21.2. – 25.2.2022.

Yrityksen kanssa solmittavan palkattoman koulutussopimuksen kesto on 120 arkipäivää ja kokonaiskesto lasketaan sovitusta aloituspäivästä. Saat tänä aikana henkilökohtaista etuuttasi, tarkista etuuksien taso tuen maksajalta (kassa).

LISÄTIETOA

Kysy lisätietoa koulutuksesta ja valintaprosessista – arvioimme mielellämme soveltuvuuttasi tähän koulutukseen!

Soita arkisin klo 10 – 15 välisenä aikana Target Partnersin asiakaspalvelunumeroon: 010 299 7400